Cilt altına kırışıklık, sarkma, çökme ve yüze şekil vermek için enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelere dolgu denir. Yaş ilerledikçe deri altı dokusunda kollajen kaybı söz konusudur. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün orta ve alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu başarıyla kullanılabilir. Aynı zamanda dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak, ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.
Dolgu Çeşitleri
Uygulandığı yere göre yanak, yüz, dudak, göz altı (ışık dolgusu), derin bölgelerde hacim veren dolgular, ince kırışıklıkları dolduran dolgular olarak sınıflandırılabilir.
Kalıcılık süresine göre ise ; kalıcı olmayan, yarı kalıcı ve kalıcı olarak sınıflandırılmaktadır.
Yüz İfadesi Değişir Mi?
Öncelikle yaşlanma etkilerini düzeltmek için uygulandığında yüz ifadesinde herhangi bir değişiklik olamamakla birlikte kişi daha önceki görüntüsüne kavuşur.
Ancak bazen yüzü daha çekici hale getirmek için elmacık kemikleri, şakaklar, kaşların uç noktaları, çene gibi bölgelere uygulandığında kişide olumlu, hoş değişiklikler gözlenir. Dolgu partikül büyüklüğüne göre uygun derinliğe yapılmalıdır. Büyük partiküllü dolgular yüzeyel kırışıklıklara yapılırsa topaklanmalara neden olur. Küçük partiküllü dolgular derin kırışıklıklara yapılırsa etkisiz bir uygulama yapılmış olur. İnce olan dolgular daha ince çizgilere, yoğun olan dolgular daha derin kırışıklıklara yapılır.
Yan Etkisi Var Mı?
Hyaluronik asit yapısındaki dolguların alerji yapma riski yoktur bu nedenle uygulamadan önce herhangi bir test yapma ihtiyacı olmaz.
Bazen enjeksiyon bölgesinde kızarıklık veya hafif morarma görülebilir. Bunlar birkaç gün içinde kaybolur.
Ender olmakla birlikte enjeksiyon bölgesinde 3-4 günde geçen hafif şişme- ödem olabilir.
Işık Dolgusu
Cildin nemlenmesi ve yeniden canlanması adına lazım gelen yoğun hyaluronik asit içeriği ile hazırlanmıştır. İçeriğinde amino asit, antioksidan ve vitamin vardır. Yüze boyuna, dekolte bölgesine ve ellere uygulanabildiği gibi, gözaltındaki morluklara da uygulanabilir.Cilde renk veren “hyaluronik asit” içeriğinde meydana gelen azalmayı gidermeyi hedefler.
1975 Malatya doğumlu Dr. Zeynep Cingü Meriç; İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur.
1997 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Aksaray, Niğde ve Malatya’da çeşitli hastanelerde görev yaptı. 2004-2005 yıllarında İnönü Üniv. Tıp Fak. Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi A.B.D.’da eğitim aldıktan sonra İstanbul’a gelip ozon tedavi, yara tedavileri, medikal estetik, sağlık kuruluşları ruhsatlandırma danışmanlığı konularında çalışmıştır.
Birçok özel sağlık kuruluşunda kurucu hekimlik ve hekimlik görevi yapan Dr. Zeynep Cingü Meriç; medikal estetik, dermokozmetik, ozontedavisi konularında birçok eğitim, seminer ve toplantıya katılmıştır. 2012 yılından bu yana kendi muayenehanesinde ozon tedavi, yara tedavileri, medikal estetik uygulamaları yapmaktadır.